2 woreczki ryżu,3-4 ogórki konserwowe, 2 pojedyncze filety z kurczaka, 350 g sera żółtego, 2 cebule, 1/2 op.przyprawy gyros, 6 łyżek majonezu, 6 łyżek ketchupu, kukurydza, cebula prażona,2-3 łyżki oliwy, sól, pieprz
Ryż ugotować (ja gotowałam na kostce bulionowej o smaku grzybów leśnych). Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Filety umyć,osuszyć i pokroić w krótkie paski. Oprószyć solą,pieprzem i przyprawą. Włożyć do cebuli,smażyć na rumiano. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórki pokroić w plasterki.
Do naczynia żaroodpornego wykładać kolejno:
- ryż
- po 1/3 majonezu i ketchupu
- 1/3 kukurydzy
- troszkę prażonej cebuli
- 1/3 sera
- mięso
- po 1/3 majonezu i ketchupu
- 1/3 kukurydzy
- 1/3 sera
- ogórki
- troszkę prażonej cebuli
- resztę majonezu, ketchupu
- kukurydza
- cebula prażona
- ser.
Zapiekać ok.30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180ºC.
Smacznego :D
dodane na fotoforum:
stasia2 2012-07-12
SMACZNA ,,,DZIĘKUJE ZA ODWIEDZANIE ,,,MIŁEGO DZIONKA ŻYCZĘ ,,PA,,
grajka 2012-07-14
Robert Baden-Powell
" Oto klucz do szczęścia; nie brać rzeczy zbyt tragicznie, robić co możecie najlepszego w danej chwili, życie uważać za grę, a świat za boisko."
Mniam!!!Udanego weekendu......
nfoksik 2013-10-21
ja też zawsze sałatkę robiłam ale muszę skorzystać z Twojego przepisu.....buziaki!!!!!