cebulą.
Ryż,cebula,czosnek,parówki (grube lub cienkie), pieczarki, koncentrat pomidorowy, sól,przyprawy.
Ilość składników wg uznania.
Kiełbasę pokroić w półtalarki. Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pieczarki, podsmażyć. Do naczynia żaroodpornego wrzucić podsmażone pieczarki z cebulą,kiełbasę i surowy ryż. Zalać wrzątkiem z koncentratem i dowolnymi bulionami. Zapiekankę włożyć do piekarnika. Piec,aż ryż będzie miękki.
Ja robiłam z 4 woreczków ryżu, 7 parówek, 3 cebul, 4 ząbków czosnku, ok.600 g pieczarek. Do tego dałam litr wrzątku z bulionami warzywnym i grzybowym. W piekarniku trzymałam ok.1,5 h Smacznego!
dodane na fotoforum:
stasia8 2013-06-16
Na pewno bardzo smaczne...
Pozdrawiam serdecznie...miłego niedzielnego wypoczynku:))
wrobel3 2013-06-17
❆ Witam ❆
Dla jednych dzień jak co dzień, dla drugich dzień roboczy, dla innych jakieś święto i można gdzieś wyskoczyć.
Dzisiaj jest poniedziałek, można go lubić lub nie. Trzeba go jakoś przeżyć ,może nie będzie tak źle. Miłego poniedziałku życzę.
wrobel3 2013-06-18
Dobrze jest mieć znajomych
i zwracać się często do nich.
Czy słońce świeci,czy deszcz pada,
pozdrowić zawsze wypada.
Miłego dnia......
(¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸)