duuuużą ilością bakalii? Właśnie przyniosłam z zamrażarki :D Jest pyszny :)
Dla zainteresowanych - mrożę wszystkie ciasta, nawet z bitą śmietaną :)) W zamrażarce mam jeszcze sernik z Bożego Narodzenia, a niedawno wciągnęliśmy murzynka - też ze świąt :D Jak widzę,że nie ma już chętnych na ciasto, zawijam je w folię aluminiową i mrożę. Polecam ten sposób przechowywania nadwyżek - w razie niespodziewanych gości, albo nagłej zachciewajki - jak znalazł :D
dodane na fotoforum:
stasia8 2013-08-31
O matko i tyle czasu przeleżał...
Jakoś nigdy tak nie przechowywałam nadwyżki ciasta...muszę spróbować...byłoby co wyciągnąć jak ogarnie mnie lenistwo...
halinag 2013-08-31
O matko jaka Ty jesteś zapobiegliwa.. podejrzewam,że jeszcze masz inne zamrożone ....ale ten uwielbiam poproszę kęsek zrobimy zamianę?
re: nie wiedziałam Kasiu że można tak długo ciasto mrozić:))
onka15 2013-08-31
Tak ja też robię tak jak Kasia nawet tort z wesela co został zamroziłąm i byl super po czasie
bachaa 2013-08-31
ja też mrożę ciasta, w tym roku mroziłam kukułkę z Wielkanocy, też nic jej nie było i po rozmrożeniu była pyszna ;p
ewa04 2013-08-31
Pyszności u Ciebie,Kasieńko,ja dziś tylko piernika na szybko upiekłam,i odpoczywam,pozdrawiam i życzę przyjemnego ,sobotniego wieczorku:))
jmania 2013-08-31
my też mrozimy ciasta to dobry sposób na wszelki wypadek,ciasto z dużą ilością bakalii długo na talerzu u mnie nie poleży,więc biorę połowę Kasiu
oli74 2013-08-31
Ależ Ty masz skarby w tej zamrażalce:)
A nie schowałaś tam nic z czasów sławnego maxymalnego>?Na pewno korzystałaś z jego inspiracji, wszyscy korzystali -ponoć:P
re;
Kaiulek ja Cię absolutnie nie ignoruję.ja po prostu maiłam Guuurąca linię i nie mogłam odpisać.Czynię to teraz i się ciesz, że to robię w ogóle:P
Osrańcem nic nie wyślę, bo zaginął bez wieści.Chyba go sruru zajebutał:P
Miesiwa tego, które Ty kcesz, już nie mam, ale spakuje Ci coś z jutrzejszego, albowiem ponieważ* na pewno jakąś padlinę jutro poczynię .Zapiekanki możesz brać.Smaczności Pyszności Ci mówię, bo to z przepisu od Fajnej :)
oli74 2013-08-31
Nawet przepisu na Żur nie wzięłaś? I nie wzięłaś też przepisu na jogurt z Grzyba Hinduskiego Tybetańczyka?
Jezzzuuuuu Kaaaśśśkaaa...toż to niemal cała Polska w słoikach o Łunowego dostawała.
http://www.garnek.pl/rocco69/9379905/pusty-sloik-po-zakwasie
http://www.garnek.pl/rocco69/9252309/zur-na-maxa
oli74 2013-08-31
A ja tłuczek do potęgi entej, bo ja te przepisy widziałam i z nich nie korzystałam :P
Dlatego zostałam mianowana Miernotą nad miernotami:P
kiki139 2013-08-31
jako dziecko jadłam wszystko co z makiem a teraz mi się odwróciło i nie jem maku, jakieś to dziwne ....
coma11 2013-09-01
oj chętnie bym zjadła z poranną kawusią :) dobry pomysł, ale u mnie ciasto się nie ostaje hehheeh
fanrats 2013-09-09
Rewelacyjny. U mnie nie istnieje coś takiego jak "nadwyżka ciasta". Zawsze jest za mało :))