Surowe smażone na głębokim tłuszczu. Masa makowa z puszki.
Polecam - przepyszne!
dodane na fotoforum:
astra40 2013-12-27
jak zwykle wspaniałości:) takiego pierożka z makiem jeszcze nie jadłam, ale z chęcią bym spróbowała:)
halinag 2013-12-27
Smażone tak od razu w głębokim tłuszczu robiłam ale drożdżowe tzw,wileńskie...warto spróbować...pozdrawiam:))
coln21 2013-12-27
znowu jakas nowosc, ty to masz pomysly dziewczyno !!!, ale fajnie ze sie z nami nimi dzielisz, buziaczki:)))
kimeraj 2013-12-27
re: Halinko, te pierożki też są z wileńszczyzny :) Moja prababcia robiła je z ciasta drożdżowego,a my robimy z ciasta pierogowego :)
halinag 2013-12-27
Ja te wileńskie robiłam z tartym jabłuszkiem i cynamonem tak jak na szarlotkę ,tylko z ciasta drożdżowego:))
tamara 2013-12-27
Dobry wieczór,poprzez wspólnych znajomych z garnuszka trafiłam do Twojej galerii jestem pod wielkim wrażeniem.Twoje prace są zachwycające potrawy i ciasta to poezja,gratuluję.
stachs7 2013-12-28
Nigdy nie jadłam pierogów z makiem,muszę zapamiętać i w następną wigilię z pewnością zrobię.Przesyłam serdeczności.
kropka7 2013-12-28
Z MAKIEM NIE PRÓBOWAŁAM, ALE WYGLĄDAJĄ ZACHĘCAJĄCO !
.............. POZDRAWIAM :)))