Na razie koniec ze wspomnieniami weselnymi i poweselnymi - niedługo wrócę do zaległych zdjęć, ale teraz sezon na przetwory, więc spieszę z przepisami - może komuś się przyda :))
1 kg kapusty włoskiej, 1/2 kg papryki (w oryginale był 1 kg),
1 kg jabłek, 1 kg cebuli.
Kapustę poszatkować, paprykę pokroić na nieduże paseczki, cebulę w pióra, jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej.
ZALEWA: 1/4 kg cukru, 1/4 litra octu 10%, 1/2 litra oleju, sól do smaku.
Ocet z cukrem zagotować, dodać olej, ostudzić.
Wszystkie składniki sałatki wrzucić do letniej zalewy, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Po tym czasie nakładać do słoików i pasteryzować 25 minut.
Polecam - jest przepyszna!
Z podwójnej porcji składników wyszło 8 słoików (0,9l).
Ściskam Was moi kochani i życzę udanego nowego tygodnia :*
I pamiętajcie, że wszystkie Was lubię, tylko ten cholerny czas nie daje się naciągnąć i nie pozwala wszystkie Was odwiedzać tak często jakbym tego chciała :((( I dlatego dziękuję Wam z całego serducha,że chce się Wam do mnie zaglądać :)) DZIĘKUJĘ ♥ ♥ ♥ ♥
dodane na fotoforum:
adela30 2014-10-06
Nie robiłam jeszcze sałatki z włoskiej kapuchy,muszę wypróbować ten przepisik ;))
Pozdrowionka Kasiu. :*
baygel1 2014-10-06
Kasiu ! to my tu wpadamy i jest ok. A sałatka wygląda mniamniusio !!! pozdrowienia ciepłe ślę :)
kbz1954 2014-10-06
Kasiu super sałatka :) dzięki za przepis :) masz racje czas jakoś dziwnie szybko upływa , pozdrawiam serdecznie :)
anita591 2014-10-06
Siła Przyjaźni
Ma Przyjaźń zasypie srebrnymi chwilami,
mruga do ciebie czarem, sercem, łzami...
zasieje nasionka w ogródku, kanciastym,
zapisze rozdział, kolejny, dwunasty!...
jmania 2014-10-06
Kiedyś robiłam bardzo dużo przetworów w słoiki, teraz mniej ale Twói przepis kopiuję bo takiej sałatki nie jadłam; dobrej nocy Kasieńko
krycha2 2014-10-07
Kasiu...ważne,że jesteś,że dzielisz się z nami tym co robisz...warte powielenia..np. ta sałatka ...rewelka...dziś robię!...pozdrawiam.
ania03 2014-10-07
Ja korzystam ze wszystkich Twoich przepisiorów mnie namawiać nie musisz.....nawet masz specjalne strony w moich brulionach ręcznie pisanych...przepisuję słowo w słowo..a jak nie dają Boże prąda zabiorą i jak sie dostanę do netu,a tak pisane jest pisane:)cmokaski
danka1 2014-10-07
I tu kolejne pyszne zapasy
stachs7 2014-10-08
Właśnie się przegryza,zaraz pójdzie do słoików.Na surowo też pyszna.Pozdrawiam Kasiu.
atrami 2014-10-13
Kasiu i Ty jeszcze pracujesz zawodowo??
Nie no, nie wierzę... Jak Ty się ze wszystkim wyrabiasz?? Już pomijam kwestię skąd masz na to wszystko siły...
brzozka 2015-11-30
Milo do Ciebie zagladac, bo : milo tutaj, wesolo, a przede wszystkim smacznie i ... pouczajaco :).