Starte jabłuszka do ciast, ciasteczek, rogalików, naleśników :)
Jabłuszka trę, podsmażam z cukrem i cynamonem, wkładam do słoików i pasteryzuję ok.15 minut. Później je odwracam abarot i zimne wynoszę do piwnicy.
Część z tych przetworów ma już kilka lat ;)
Pozdrawiam Was moje kofane Istotki :***
dodane na fotoforum:
halinag 2014-10-17
Ja dzisiaj zakończyłam przetwarzanie powidełkiem i syropem z czarnego bzu...pozdrawiam:))
krycha2 2014-10-17
Wiem,że i kiszoną kapustę masz...nie złe zapasy...mam sporo ale nie tyle...a te jabłuszka jak przyprawiałaś?...
jmania 2014-10-17
Domowe przetwory są najsmaczniejsze; czasami muszę coś kupic ale to już nie ten smak; pozdrawiam wieczorem Kasiu
kropka7 2014-10-17
Zima będzie wielosmakowa i kolorowa u Ciebie :)
pozdrowionka i fajnego weekendu życzę :)
oli74 2014-10-18
"Przeleciałam"się po Twojej piwnicy....
..no i stwierdzam z uznaniem, że mróweczka z Ciebie.
Możesz zimować 365 dni Kasiulek :*
malwa79 2014-10-18
te zdjęcia dodają mi motywacji do robienia zapraw dzięki za przepisy wielkie uznanie dla twojej pracy szacun
danka1 2014-10-18
super masz zapasy
ewa35 2014-10-18
No to kosztowalo Cie to troche pracy!!!!...ale patrzac na te Twoje zapasy Kasiu slinka leci,same pysznosci!!!!..pozdrawiam cieplutko i zycze milej nocki-:))
Re:dziekuje za odwiedzinki i mile wpisy Kasiu-:))
halinag 2014-10-19
Re:.
Kasiu Ty lepiej mi podaj pogodę na wtorek bo mam wizytę u medyka muszę tam dojść...jutro może sobie padać :))
kimeraj 2014-10-19
re: Halinko,na ten moment na wtorek nie są przewidziane opady, tylko temperatura niezbyt udana - około 12-13 stopni. Jeżeli fronty się nie poprzesuwają, to dopiero w środę ma porządnie lać......
ewjo66 2015-11-10
jak ja lubię takie widoki :-))))
sama ma coś z chomika i w piwnicy słoje muszą być :-)