Słoik grzybków marynowanych, ogórki konserwowe, cebula (ilość wg uznania), majonez, gęsta śmietana, ciepła woda.
Wszystkie składniki pokroić w drobniutką kostkę (ogórków i grzybków po pokrojeniu ma być mniej więcej taka sama ilość). Majonez wymieszać z bardzo gęstą śmietaną i dolać troszeczkę ciepłej, przegotowanej wody. Sos wlać do pokrojonych składników, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
I na koniec rozweselacz z serii - inteligentne pogaduchy:
- Siemka, co robisz?
- Siedzę i wydalam dwutlenek węgla i wchłaniam tlen.
- Ja pierdziele! Ja Ty to robisz???
- Oddycham debilu!
dodane na fotoforum:
kimeraj 2015-07-06
re: ta siekanka to sos tatarski......wrzuciłaś komentarz zanim zdążyłam opisać ;)
elen1 2015-07-06
choćbym nie wiem jaka była smutna u Ciebie gęba zawsze mi się śmieje Kasiu i za to Ci dziękuję pozdrawiam :)))