Tym razem marcheweczka - surowa, umyta, obrana i pociachana w maszynce....coby sobie ułatwić żywot i do zamrażarki :) Nie blanszuję, nie cuduję a marcheweczka nie ciemnieje, jest pyszna i chrupiąca. Część marchewki robię tak jak na zdjęciu (później do sosu greckiego, zupek tudzież innych frykasów jak znalazł), część kroję w kostkę, a malusieńkie marcheweczki zostawiam w całości :)
Polecam!
stachs7 2015-09-07
Matko i córko!Przecież nikt Ciebie Kasiu nie dogoni!Jesteś skarbem!Oby do piąteczku!
kimeraj 2015-09-07
re: Helenko, pietruszkę i selera też tak robię :) Czyli część trę na tarce (maszynką) a część kroję w kostkę. Dodatkowo natkę pietruszki i listki selera też mrożę :)
zoja54 2015-09-07
Ja też tak robię, zieleninę drobno kroję i też zamrażam, właśnie zamroziłam koperek:)
elen1 2015-09-07
za Tobą Kasiu nikt nie nadąży gospodyni extra :))))))))
pozdrawiam miłej pracy
niusia1 2015-09-07
kobito- już? to już czas?- NIE- misie ( haha) jeszcze nie chce
babcia1 2015-09-07
Kasiu a ja robię sobie warzywną mieszankę razem z posiekanym zielonym i też mam do zup ..ale w tym roku chyba porobię każde warzywo w inną torebkę jeszcze zobaczę ..też kroiłam w kostkę i też zostawiałam marchewkę w całości..ale tego nie wiele!!
babcia1 2015-09-07
ja dopiero w październiku zawsze robiłam muszę zerknąć w moją galerię by sprawdzić czy aby się nie mylę ..tyle że w tym roku muszę kupić pietruchę bo niestety mi nie udała się ..marchew ..por..i seler są ładne ..
babcia1 2015-09-07
sprawdziłam ale w galerii miałam na naszej klasie i jednak 30 września robiłam włoszczyznę w torebki
anad60 2015-09-07
Kasiula Ty to masz ciekawe i praktyczne pomysły *;*
Buziole na cały tydzień pracowita dziewczyno :))
lila08 2015-09-07
też robię zapasy ,obecnie pomidory na tapecie i por ,następne w kolejce śliwki ,brzoskwinie ,później marchew,buraki i zielenina ...
stasia2 2015-09-18
korzystam z twoich porad i przepisów ,sa rewelka ,,
atrami 2015-09-24
u mnie zamrożone truskawy i natka pietruszki :)
jest jeszcze miejsce na koperek i to wszystko :P