3 Bit - niebo w gębie :D
W końcu trzeba będzie odpowiedzieć na to odwieczne nurtujące pytanie: Jak się pozbyć brzucha tak, żeby cycki zostały??
To Wy myślcie nad powyższym problemem, a ja zapodam przepisa na 3 Bita :))
Na blaszkę 23 cm x 28 cm
3 op.po 250g paczek herbatników (np.petit beurre), gotowa masa kajmakowa (lub puszka mleka skondensowanego, słodzonego - gotować w zamkniętej puszce ok.2,5 godz.), 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 1/2 litra mleka, 2 śnieżki lub śmietan-fix (z dodatkiem śnieżki ma lepszy smak), 2/3 kostki dobrego masła, 300 ml śmietanki 30%, powidła z czarnej porzeczki, polewa czekoladowa.
Budynie ugotować na mleku, ostudzić, zmiksować z masłem. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Masę kajmakową na chwilę przed otwarciem puszki zanurzyć w ciepłej wodzie (ułatwi wyłożenie jej na spód herbatnikowy).
Ułożenie (od dołu):
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- powidła z czarnej porzeczki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa
Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.
niusia1 2015-11-08
pycha,ale mogę se tylko popatrzeć bo ja wygodna i robić się nie chce pojechała do cukierni po Marcińskie rogale i tyle hahaha!- pozdrawiam Kasiu!
baygel1 2015-11-08
Czyli słodko ,słodziutko .... pysznie :) :) :) a co do problemu .... a co mnie to obchodzi :)
babcia1 2015-11-08
no wyobrażam sobie jaka pychotka!!
kimeraj 2015-11-09
re: Gabi, w przepisie na 3Bit napisałam rozmiar blaszki ale przypomnę: 23 cm x 28 cm
stachs7 2015-11-09
I znowu w biedro....
elen1 2015-11-09
pięknie pozdrawiam w nowym tygodniu Kasiu :)))))
ewjo66 2015-11-10
jezuuu..no teraz się pośliniłam...jak spojrzałam na tę masę krówkową to mi zaraz ślinianki zaczęły pracować...a chciałam się trochę odchudzić..od wczoraj nie jadłam nic słodkiego...teraz skapitulowałam, bo i nerwowa jakaś bez tego słodkiego się zrobiłam...
kimeraj 2015-11-10
re: Ewciu, nie odmawiaj sobie słodkiego, bo później robią się ubytki w mózgu :)))
oliwkaa 2015-11-15
Zrobię !
A co tam ...