- Karczek przez noc wymoczony w
przyprawach (jak nie mam czasu to pomijam ten punkt)
- na nim surowa,starta marchewka (u mnie z zamrażalnika)
- cebula pokrojona w kostkę
- surowe pieczarki
- ser żółty
Ja nie solę i nie pieprzę (oprócz głupot :D), ale kto lubi może sobie dosmaczyć.....
Piec do mocnego zrumienienia sera. Ja piekarnik włączam kiedy nastawiam ziemniaki - ziemniaki się ugotują i mięsko też już jest gotowe.
Polecam - pyszne :)
Smacznego!
ijkk1 2015-11-11
no pewnie - znowu pojem i ćwiczyć będę musiała jak po ryżu - miłego świętowania (*,*)
ewjo66 2015-11-11
a gdzie ser?!....nie mów, że mój Bartek go zjadł :-)))))))))) bo to *serarz* niemożliwy...:-)
spoko44 2015-11-11
ja robię Twojego kurczaka z ryżem -fajny przepis , zapomniałas o babcinej mądrości ,jeszcze dziś się nie śmiałam ,,,
krycha2 2015-11-11
Widzę,że karkówka pokrojona jak na kotlety...smacznie to wygląda...warte skopiowania tego sposobu...
elen1 2015-11-11
smaczne to to a ja dziś rybkę serwowałam a u Ciebie takie pyszności:))))
wie47 2015-11-11
surowy ten karczek ?? przepiecze sie ? zanim ser sie rozpuści ??? napisz bo fajny przepis ale no właśnie mam pytania :) pozdrawiam kochana
kimeraj 2015-11-11
re: Wiesiu droga, wstawiam ziemniaczki do gotowania i karczuś do piekarnika (na 180*C). Ziemniaczki się ugotują i mięsko też pięknie się upiecze :)) Jeśli zobaczysz, że ser zaczyna za bardzo się przypiekać, przykryj go "złotkiem", ale nie zdarzyło mnie się nigdy, żeby się przypalił :))
oliwkaa 2015-11-15
dlaczego nie solisz ? Fakt ja tez lubie mięsko jałowe ale gotowane z warzywami w tym gotowana wątróbka ale pieczone z dodatkami to raczej muszę przysolić i to porządnie !
kimeraj 2015-11-15
re: Danusiu, nie ma potrzeby solenia, jeżeli karczuś wytapla się przez noc w przyprawach (łącznie z solą). Jeżeli nie mam czasu na "nocne moczenie", to wtedy przyprawiam przy szykowaniu kotlecików :))