Dzisiaj w południe ktoś wali w okno. Patrzę, a to termometr błaga o zimne piwo :))
Dzisiaj polecały się schabowe kieszonki
Ilość składników dowolna.
Kawałki schabu na kotlety troszeczkę rozbić i naciąć (ale nie do końca). Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, usmażyć. Dodać koperek (dałam zamrożony z zimowych zapasów), podsmażyć.
Na połówkę schabowego położyć plaster żółtego sera, wyłożyć po łyżce/dwie farszu i spiąć wykałaczkami. Schabowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem. Na każdy kotlet nałożyć po łyżce/dwie farszu, na farsz majonez, rozsmarować. Kieszonki zapiekać ok.20 minut w 180*C. Blachę z kotletami wyjąć, na każdy wyłożyć starty ser i zapiekać 10 minut.
Pychota :)
Niech chłód będzie z nami! :))
jokam 2019-06-29
re:hahaha... Kasiula, przepis na mielone jest Twój. Dała mi go Ala. Czyli Ty i Alischa ti moje dwie śląskie koleżanki. ♡♡
jokam 2019-06-29
re: Kasiu, aaa... a czy Cieplice-J.G. to nie Dolny Śląsk...?
bo tak to sobie zapamiętałam:Ty z Dolnego, Ala z Górnego...
krycha2 2019-06-30
Trochę z tym zabawy ale warto....smakowicie to wygląda...a smakuje wybornie...wierzę na słowo bo jeszcze nie robiłam...Ciepło a nawet gorąco pozdrawiam...