Mus grzybowy :)

Mus grzybowy :)

Czasami sobie myślę, co się stało z ludźmi, którzy pytali mnie w lesie, czy te grzyby są jadalne.... :))))

Mus grzybowy pasteryzowany idealny do sosów, mięs, zup. W tym roku pewnie już za późno, gdyby ktoś chciał zrobić, ale może komuś przyda się przepis na zaś ;)
Chociaż wysyp grzybów u nas dopiero się zaczął, więc do dzieła! :)

Dowolna ilość świeżych grzybów - dokładnie wypłukać i gotować ok.pół godziny. Później zblendować, dodać sól, pieprz i do słoiczków. Pasteryzować ok.20 min.od momentu zagotowania wody.

ofka63

ofka63 2023-11-06

Nooo, tego myku nie znałam :)

opali

opali 2023-11-07

fajny patent, nie znałam

krycha2

krycha2 2023-11-07

O, nowość...nie znałam tego sposobu uzyskania czegoś innego z grzybków...super sprawa.

astra40

astra40 2023-11-10

Kasiu Ty jesteś niesamowita! Pyszności!

dodaj komentarz

kolejne >