Wiosenny sos do jajek

Wiosenny sos do jajek

Polecam na Wielkanocny stół 😋😋

Duży pęczek rzodkiewek, 1 długi zielony ogórek, pęczek szczypiorku, ½ pęczka koperku, 4 łyżki majonezu, 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, sól, pieprz, 6-7 jajek.


Jajka ugotować na twardo. Po przestudzeniu obrać i pokroić na połówki.
Szczypiorek oraz koperek drobno posiekać (1 łyżkę szczypiorku odłożyć do dekoracji).
Rzodkiewki i ogórka pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich majonez ze śmietaną oraz posiekane szczypiorek i koperek, Doprawić do smaku solą i
pieprzem. Wymieszać.

Sos wyłożyć na półmisek. Rozłożyć na nim połówki jajek, odrobinę posolić. Całość posypać odłożonym szczypiorkiem.

astra40

astra40 2024-03-29

Coś wspaniałego!

dodaj komentarz

kolejne >