* pstrąg
* łyżka masła
* sól
* pieprz
* koper
* nać pietruszki
* bazylia
* tymianek
* cytryna
* papryka słodka
* olej ryżowy lub inny.
co na obiad?pstrąg
Etapy przygotowania
* rybę dokładnie skrobiemy z łusek myjemy osuszamy,skrapiamy cytryną,solimy,pieprzymy odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
* pstrąga nacinamy przy grzbiecie i w nacięte miejsca wkładamy masełko,wewnątrz rybę posypujemy szczyptą tymianku,przed pieczeniem posypujemy lub cienko nacieramy papryką słodką,aby była chrupiąca skórka.
* pieczemy na oleju około 7 minut z każdej strony
* po upieczeniu w rybie będą otwory po maśle,napełniamy je masełkiem wymieszanym z posiekaną zieleniną
* podajemy z warzywami,ziemniakami,pieczarkami.
dodane na fotoforum:
abi11 2009-07-30
pyszności, a ja dziś na sucho , bo cały dzień byłam na plaży w Wasilkowie, głowa boli od słońca.
agatap6 2009-07-30
http://www.youtube.com/watch?v=3YyL4FLsNik
agatap6 2009-07-30
piękne ,dzięki....dobranoc
aniakar 2009-07-30
Jeszcze raz zaglądam na to danie...to jest moja ulubiona rybka....i jeszcze tak pięknie podana....dobranoc :)))
agatap6 2009-07-31
http://www.youtube.com/watch?v=PB8GPLXCTDo
beata1 2009-07-31
..................................҉
...................҉...........҉,ಥ,҉
...҉..........҉,ಥ,҉......._ಥ!/ಥ_
҉,ಥ,҉......_ಥ!/ಥ_........(""""")
_ಥ!/ಥ_........(""""").•°
..(""""").•°*”
”˜҈.•°*”˜҈
Wspaniałego piąteczku zyczę:))))))))))
agatap6 2009-07-31
miłego wieczorka
(komentarze wyłączone)