Ciasto jogurtowe

Ciasto jogurtowe

* 200g biszkoptów
* 450g jogurtu
* 400g śmietanki kremówki
* 40 dag truskawek
* 1 cytryna
* 5 łyżeczek żelatyny
* 8dag cukru
* galaretka
* do dekoracji:
* bita śmietana

DESER NIE TYLKO DLA ŁASUCHÓW.
Etapy przygotowania

* żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia
* cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok
* jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce
* śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną
* biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
* w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia
* kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.
* dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.

dodane na fotoforum:

danka1

danka1 2009-08-09

Apetycznie wygląda.

tina795

tina795 2009-08-11

mniam mniam pyszy

halinag

halinag 2009-08-16

wspaniałości

(komentarze wyłączone)