* filet z pangi
* mała cebulka
* duża pieczarka
* olej do smażenia
* sól ( może być przyprawa do ryb)
* pieprz gruboziarnisty
* jajko
* 2 łyżki mąki
panga z pieczarką
Etapy przygotowania
* filet płuczemy osuszamy,następnie posypujemy solą i pieprzem lub przyprawą wg uznania,odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce.
* cebulę obieramy i kroimy w piórka ,pieczarkę oczyszczamy kroimy w grubsze talarki
* nasoloną rybę obtaczamy w mące a następnie w rozbełtanym jajku,smażymy na rozgrzanym tłuszczu
* obok ryby kładziemy cebulkę i pieczarki,solimy pieprzymy
* rybę smażymy na złoty kolor po obu stronach,razem z cebulką i pieczarkami
* podajemy z ziemniakami
dodane na fotoforum:
danka1 2009-08-09
Apetycznie wygląda
karo66 2009-08-09
Panga ta smaczna rybka zawsze kojarzy mi się z grą w literaki, gdzie nie ma jej nazwy wśród dopuszczalnych słów. a za to jest cała armia innych bzdetów nawet czasami nie do wymówienia. Pozdrawiam smakowicie.
agatap6 2009-08-09
ojej ,ale jestem głodna.....pozdrawiam
elaaaa 2009-08-09
Bez bułki tartej :)
danka1 2009-08-09
Pozdrawiam i życzę milutkiej niedzielki spędzonej w gronie rodzinnym.
agatap6 2009-08-09
dobrej nocki
doonka 2009-08-10
napiekłam gofrów z dżemem wiśniowym choć na tą pangę mam większą ochotę. Nadzieja w moim 7-letnim synku-postanowił, ze będzie kucharzem!!!
abi11 2009-08-10
"""Nie obiecuję ci wiele...
Bo tyle prawie co nic...
Najwyżej wiosenną zieleń...
I pogodne dni...
Najwyżej uśmiech na twarzy...
I dłoń w potrzebie...
Nie obiecuję ci wiele...
Bo tylko po prostu siebie.""
[ Bolesław Leśmian ]
eporemb 2009-08-20
super galeria i te wspaniałe jadło a co najważniejsze nareście przepisy-dzięki pozdrawiam
(komentarze wyłączone)