składniki:
1. 2kg kapusty kiszonej
2. 0,5kg łuskanego żółtego grochu
3. 20dag wędzonego boczku
4. liść laurowy
5. 2 angielskie zlela
6. pieprz
7. wegeta
8. 2 duże cebule
kiszoną kapustę gotujemy do miekkosci mieszamy z ugotowanym grochem,dodajemy boczek i gotowe
Etapy przygotowania
przygotowanie:
kiszoną kapustę płuczemy jeśli jest zbyt kwaśna,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości(w szybkowarze 30min)do kapusty dodajemy listek laurowy i ang.ziele po ugotowaniu wyjmujemy
groszek płuczemy i gotujemy do lekkiego rozgotowania(w szybkowarze około40min)dosypujemy wegety
składniki łączymy(jeśli w kapuście jest zbyt dużo wody musimy odlać)dobrze mieszamy dodajemy pieprz i wegety do smaku
topimy pokrojony boczek ,dodajemy pokrojoną drobno cebulkę ,aż do zarumiewnienia wlewamy wszystko do kapusty z grochem i dokładnie mieszamy.Groch z kapustą wyśmienicie smakuje podany z usmażonymi żeberkami.
dodane na fotoforum:
violinka 2009-08-27
Uwielbiam wręcz jestem od niego uzależniona pycha pozdro
tina03 2009-08-27
WITAM i ZYCZĘ MIŁEGO DNIA
…………………………….
……………....()()()…..…...@@@@@.
.…()()()...()()()())().…......@@@@..
….(___).,,,..()*()…,(_)....…..../………
…..~O~……...|…(_)@(_)........|………
…….|/……….|/._.(_)….......|/…...
…..\|///……\|//..|/........\|//..........\|///
.........\ - - //
.........( @ @ )
.oOOo--(_)--oOOo--------
P O Z D R A W I A M ! ! ! !
-----------Oooo------------
.oooO.....(....)
(....)........)../
...(.........(_/
.._)
danka1 2009-08-27
Jak ja dawno tego nie jadłam...
agatap6 2009-08-27
to takie osoby są szczęśliwe....pozdrawiam
(komentarze wyłączone)