śląskie z farszem

śląskie z farszem

* ziemniaki gotowane
* maka ziemniaczana
* pieczarki
* cebula
* pieprz
* przyprawa w płynie do smaku
* sól
* łyżka oleju lub masła

troszkę inne śląskie kluski.
Etapy przygotowania

* gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wkładamy do miseczki wyrównujemy i przekrawamy na krzyż
* jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
* wszystko dokładnie wymieszamy
* pieczarki i cebulkę kroimy drobno
* smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
* z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
* gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.

dodane na fotoforum:

ginusia

ginusia 2009-09-02

mniam moje ulubione kluchy:) i jak apetycznie wygladaja:D

bunia

bunia 2009-09-02

Pychotka- ale smaku narobilaś - miłego dnia.

jaworr

jaworr 2009-09-02

jak tu wytrzymać i najeść się patrząc na takie wspaniałości?

ewita68

ewita68 2009-09-02

Smakowita foteczka:) pozdrawiam i miłego popołudnia życzę :)

olena

olena 2009-09-02

Ojejjjj Kamilko to pychota.. ale z Ciebie pracuś.. W piątek jadę do Zabrza więc... uff chyba pęknę bo na pewno to danie regionalne na stole będzie.. Miłego wieczorku..

klaudyn

klaudyn 2009-09-02

a kluchy są pycha,pozdrawiam

julka2

julka2 2009-09-02

smaczności,spokojnej nocki:)

karo66

karo66 2009-09-02

Trudno, ale ja śląskie najbardziej kocham w oryginalnej wersji choć nie wątpię ze te są pyszne.

limonka

limonka 2009-09-02

mniam,mniam......dziękuje za poczęstunek........))

trinka

trinka 2009-09-02

mniam na pewno sa pyszne ....

aasiunia

aasiunia 2009-12-27

mmmmm chętnie bym skosztowała...
pozdrawiam!!!

(komentarze wyłączone)