z czosnkiem niedzwiedzim, bez dodatkow, i ricotta
zby60 2016-10-16
w mojej okolicy rośnie bardzo dużo czosnku niedźwiedziego w lesie, mam go również w ogrodzie więc nie dotychczas nie szukałem go w sklepach, w naturze czosnek niedźwiedzi można zbierać wiosną, potem jego liście żółkną i obumierają
elcia72 2016-10-16
Pozdrawiam serdecznie :)
oldboy 2016-10-18
Wydaje mi się, że z tymi typami serów to marketing, żeby drożej sprzedawać (jak się ser nazywa po włosku to można podnieść cenę). Ja z młodości pamiętam, że był to po prostu biały ser lub twarożek. Brało się kilka litrów kwaśnego mleka, delikatnie podgrzewało i odsączało na sicie. I nikt nie słyszał nawet o jakiejś riccotcie. A przyprawić można se było potem czymkolwiek (najczęściej szczypiorkiem, cebulą lub czosnkiem zwyczajnym) i wymieszać z kwaśną śmietaną. Pychota ;). Pozdrawiam