..bez pieczenia i bez jajek :))
--------->>
Kto chętny? podaję jak robiłam ;
Zaparzyć pół szkl. kawy rozpuszczalnej i wystudzić. Niecałe 2 paczki podłużnych biszkoptów (kupiłam w Netto) połowę wyłożyć w keksówce z papierem do piecz. Polewać każdy kawą (łyżeczką) na to wyłożyć połowę kremu tiramisu, na to znów biszkopty i drugą połowę kremu i znów biszkopty, każdy lekko wciskając w krem. A krem zrobiłam:
250 ml kremówki 30 % ubić na sztywno, można dodać łyżkę cukru pudru kto lubi słodkie, pod koniec dodając serek mascarpone i pół szkl. amaretto lub ajerkoniaku_na koniec rozpuszczone 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Wierzch polać rozpuszczoną czekoladą. Można posmarować konfiturą ulubioną i polać polewą czekoladową. To żaden specjalny przepis...ot, tak sobie wymyśliłam bo nie lubię jak czuć surowe jajka,a takie są te przepisy.
ziutka 2016-08-22
trzeba to podpatrzeć i zrobić bo wygląda smakowicie ......
pozdrawiam Krysiu serdecznie :)))
krychan 2016-08-23
dzis odpuszcze Krysiu...
za duzo ostatnio zjadlam slodyczy ...
Pozdrawiam goraco:))
maria10 2016-08-24
..... Krysiu !!!! jesteś nieoceniona .... dziękuję za ten przepis..... postaram się zrobić w najbliższym czasie....:)))))