SKŁADNIKI:
- 1 kg fileta z dorsza
- przyprawa do ryb
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
- 1 cebula
- 5 listków laurowych
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 1 łyżka cukru
- 1 szklanka octu 10 %
- 5 szklanek wody
SPOSÓB WYKONANIA:
Rybę wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na kawałki. Rybę oprószyć przyprawą do ryb, (dobrze jest odstawić rybę na parę godzin, aby ryba przeszła przyprawami) maczać w rozbełtanym jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Usmażoną rybę układać w misce na przemian z pokrojoną w półplasterki cebulą, listkiem laurowym i zielem angielskim. Wodę zagotować i do gorącej wody wlać ocet, dodać cukier, wymieszać i gorącą zalewą zalać rybę.
Czy ktoś wie ile ja muszę trzymać w zalewie .???
anulla2 2014-02-04
Super:* my znou w tym roku nad Morze z małą ,ale teraz już z tatusiem jedziemy w komplecie:)i zadowolona jestem ,że z mężem a ty jak??
bea73 2014-02-04
jakie tu pyszności.... ja swoje dania umieszczam tutaj
http://bea73gotuje.blog.pl/ ...zapraszam...
witam we wtorkowe przedpołudnie... pozdrawiam i życzę fajnego całego dnia!
andlot 2014-02-04
z ryb towiadomo co najepsze ?????