Galaretek kolczasty (Pseudohydnum gelatinosum) - to grzyb o nieco dziwnej, galaretowatej konsystencji. Trofeum Tomka z VIII Zlotu.
Podobno skropiony cytryną i zjedzony na surowo smakuje nieco jak ostryga. Przyznam, że jak dotąd nie próbowałem. Ale można je też marynować i mają bardzo ciekawą konsystencję w tej postaci.
maj56 2014-10-10
http://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/pheqj99kae78caj3sj5q0er5o1/indexweb.htm
kazwil 2014-10-11
Nawet apetycznie wygląda ale w myśl mojej a pewnie i wielu zasady nie znasz nie jedz.Swoją drogą ileż to smaków i zapachów daje nam natura.:)
maria 2014-11-23
Trochę do bzowego ucha podobny z konsystencji podejrzewam. O tym uchu pisałeś kiedyś i skusiłam się i zjadłam. Teraz poszukam tego galaretka :))