lidia23 2016-08-11
a to mnie zaskoczyłaś Krysiu!
pierwszy raz takie cudo widzę:)
fajnie,że jest Garnek bo się mogę ciągle dokształcać:P
swoją drogą nigdy bym nie zgadła,że to gruszka..
wygląda jak jabłko..
czego to azjaci nie wymyślą...no.no...
vitaawe 2016-08-11
pięknie tutaj jest*serdeczności *
http://img4.hostingpics.net/pics/536838slonce2k50y.gif
eleonor 2016-08-11
Jeżeli to nashi, to zazdroszczę
Dojrzałe gruszki azjatyckie mają skórkę złocistożółtą lub złocistobrązową. Ich miąższ jest twardy, słodki, soczysty, gruboziarnisty z wyczuwalnymi komórkami kamiennymi jak u pospolitych gruszek - lecz, co charakterystyczne, niemięknący w czasie przechowywania. Można je przechowywać w chłodzie bardzo długo, nawet do 6 miesięcy, gdyż nie przejrzewają jak nasze gruszki. Owoce są jednak bardziej delikatne niż europejskich odmian, o czym trzeba pamiętać podczas zbioru i transportu. Gruszki azjatyckie dojrzewają na drzewie (nie opadając). Można jeść je prosto z gałęzi na surowo. Nadają się również do suszenia, na galaretki, konfitury, różne wypieki i koktajle.
tenia45 2016-08-11
Slicznie wygladajacy owoc...
Witam Krystyno i pozdrawiam serdecznie.:))
pruslu1 2016-08-11
o coś nowego .... nie znam, ciekawa jestem jak smakuje!
* ★ ... Nocy z marzeniami ...
Dobranoc ... Lucyna
antoni3 2016-08-12
Lubię gruszki...u nas w ogrodzie panoszy się choroba rdza gruszy,więc z owocami kiepsko.