Przepis: https://krystyna9.blogspot.com/2019/12/ciasto-narine.html
prince8 2019-12-14
Samcznego ,,, miłej Soboty przed świętami ...;)))
lucilla 2019-12-14
z góry przepraszam za pytanie, ale piecze pani ciasto na blasze do góry "nogami" nie w środku blachy?? tak zrozumiałam
krysty9 2019-12-15
re: dokładnie tak. Ciasto rozsmarowuje się na papierze i nie jest to łatwa czynność. Zdecydowanie wygodniej robić to kiedy papier jest na wierzchu formy a nie w środku. Ja mam formy typu tortownica, gdzie boki się zdejmuje. Ale i tak samo dno jest podniesione. Można na papierze odrysować kształt formy i smarować ciasto a potem przekładać do formy, ale nie jest to naprawdę proste. Tak więc najwygodniej jest ułożyć papier na formie (tej do góry dnem, jeżeli jest to zwykła forma) I od razu rozsmarować to ciasto.