"Narine" tak nazywa się to ciasto

"Narine" tak nazywa się to ciasto

Przepis: https://krystyna9.blogspot.com/2019/12/ciasto-narine.html

prince8

prince8 2019-12-14

Samcznego ,,, miłej Soboty przed świętami ...;)))

astra40

astra40 2019-12-14

Wspaniałe!!!

lucilla

lucilla 2019-12-14

z góry przepraszam za pytanie, ale piecze pani ciasto na blasze do góry "nogami" nie w środku blachy?? tak zrozumiałam

krysty9

krysty9 2019-12-15

re: dokładnie tak. Ciasto rozsmarowuje się na papierze i nie jest to łatwa czynność. Zdecydowanie wygodniej robić to kiedy papier jest na wierzchu formy a nie w środku. Ja mam formy typu tortownica, gdzie boki się zdejmuje. Ale i tak samo dno jest podniesione. Można na papierze odrysować kształt formy i smarować ciasto a potem przekładać do formy, ale nie jest to naprawdę proste. Tak więc najwygodniej jest ułożyć papier na formie (tej do góry dnem, jeżeli jest to zwykła forma) I od razu rozsmarować to ciasto.

milka69

milka69 2019-12-19

Pysznośći..

dodaj komentarz

kolejne >