Przepis zgodnie z prośbą:
½ paczki drożdży
około 1 szklanka mleka
½ Kasi
¾ szklanki cukru (jeśli ktoś lubi słodkie ciasto należy użyć więcej cukru)
2 szklanki mąki tortowej
2 szklanki mąki krupczatki.
Zapach waniliowy
Rodzynki.
Wiadomo, że trzeba zrobić zaczyn z drożdży a żółtka ukręcić z cukrem na puch, Kasię roztopić.
Potem wszystkie składniki zagnieść, na końcu dodać roztopioną wystudzoną Kasię i wyrabiać aż ciasto odstanie od rąk, odstawić do wyrośnięcia.
Mąki są różne, więc w razie potrzeby należy dodać trochę ciepłego mleka lub mąki.
dodane na fotoforum:
beaa68 2012-06-22
Pyszności....Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy...Dobranoc:)))
kupala 2012-06-24
ale wyrośnięte SUPER ,mniam ,,,,,,,,.