Biszkopt:
4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem capucino:
1 1/2 Kasi , 2 szklanki mleka , 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki zwykłej, 3/4 szkl cukru , 5 żółtek, 5 łyżek capucino
Bita śmietana:
1/2 l śmietany 36 % , 1/4 szkl cukru , 3 łyżeczki żelatyny , 1/2 szkl wody
Czas
pieczenia: 20 min
Upiec biszkopt z 4 jajek.
1 szkl mleka zagotować z cukrem a w drugiej wymieszać makę, żółtka i kawę. Wlać do gotującego mleka i ugotować budyń. Margarynę utrzeć do białości i dodawać budyń. Krem utrzeć na puszystą masę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem a potem dodać żelatynę rozpuszczoną we wodzie (zimną) Utrzeć na masę. Układamy - biszkopt - masa capucino - bita śmietana. Posypujemy gorzką czekoladą lub kakao.
pisti20 2009-11-24
Chyba wpadne zaraz na te ciacho...:))
tadia 2009-11-24
Zabieram do kawki mniam:)
tola75 2009-11-25
Uśmiechniętego dnia życzę
nawet gdy pochmurno..
laura06 2009-11-25
Wpadłam życzyć Wam przyjemnego popoludnia :)Dziekujemy za pamiec i odwiedzinki:)Duze Buziaki dla WAS Kochani!!!Pozdrowionka!!!Super foteczki!!!Nadrabiamy nasze zaleglosci:)))