katka12 2015-08-15
aaaa....to Ty stalaś na bramce:)) ile wydębiłaś ? :))
katka12 2015-08-15
re: dobra jesteś :))
kukura 2015-09-01
Bez okupu nie ma przejazdu ;)
re. Oprócz łaskawego dla środowiska procesu produkcji powłoki pokrywającej patelnię, ma ona jeszcze kilka innych zalet. Po pierwsze równomiernie się rozgrzewa, co sprawia, że w każdym miejscu patelni potrawa podgrzewa się jednakowo. Poza tym patelnia długo trzyma ciepło i przygotowanej potrawy nie trzeba trzymać na małym ogniu czekając na podanie, bo długo jest ciepła. Pozwala to na zmniejszenie zużycia energii. Powłoka ceramiczna w żaden sposób nie wpływa na smak przygotowywanego na niej jedzenia i nie wchodzi w reakcje z żadnymi składnikami (co zdarza się np. w patelnich żelaznych). Patelnie ceramiczne dostępne są w wersji tradycyjnej - przystosowane do smażenia na kuchenkach gazowych, płytach elektrycznych.