Pierogi ze szpinakiem i fetą, od dzisiaj moje danie popisowe:)
Farsz:
Paczka mrożonego szpinaku
pół kostki sera feta
1 jajko
łyżka masła
przyprawy (sól, pieprz)
Na maśle odparować szpinak z rozgniecionym czosnkiem, dodać jajko, wymieszać. Jak przestygnie wymieszać z fetą na gładką masę.
Z tej porcji wychodzi około 30 pierogów.
Po ugotowaniu pierpgów polac roztopionym masłem i posypać utartym parmezanem. Ja posypałam żółtym serem, jaki miałam pod ręką...
dodane na fotoforum:
aureola 2010-03-06
..prześlij kurierem w takim razie..;)))
..bo ja w pracy o suchym pysku..;(((
cypryjka 2010-03-06
nie mowilas ze z fetta.................. bardzo dobrze zrobilas :) ale i tak szpinaku nie lubie
cypryjka 2010-03-06
wszystko ma kiedys swoj koniec............................................... a bedzie mialo poczatek cos innego
aureola 2010-03-06
no, i gdzie ten kurier..?;)))
aureola 2010-03-06
RE: mam te same podejrzenia...;)))
henry 2010-03-06
ale super.... tylko co to takie białe jak drobniutki makaron..? przeciez to nie jest feta...!!!
dolor 2010-03-06
zawsze kiedys przychodzi...
ciesze sie, ze sie tak zdrowo odzywiasz lajono, szpinak jest bardzo zdrowy, nie znam tej fety, co to jest?
dziwy 2010-03-06
fajne jadło :))
alusia0 2010-03-06
...jadłam kiedys u ''ewulki''kluseczki ze szpinakiem/do dzis czuję ich smak/ pierożki tez chetnie bym spróbowała,ale troche za daleko jesteś...pozdrawiam cieplutko...
eroma39 2010-03-15
to ja poproszę o przepis ;-)
może rownież zabłysnę przed swoimi bliskimi ;-))
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;-)
Kasia
eroma39 2010-03-15
D Z I Ę K U J Ę ;)