....dziś danie wegetariańskie:)
Zucchini-Zitrone Nudeln
500g tagliatelle (ugotowałam połowę)
500g cukinii
2 łyzki oliwy
1 cytryna (sok i starta skórka)
150g parmezanu
2 ząbki czosnku
pęczek zielonej pietruszki
sól (pominęłam,bo ser był wystarczająco słony)
pieprz
Cukinię pokroić w długie 2cm szerokie paski i podsmażyć na oliwie do lekkiego zbrunatnienia.Dodać skórkę z cytryny, posiekany czosnek i pietruszkę i krótko jeszcze przesmażyć.
Ugotowany makaron wymieszać z cukinia,dodać potarty parmesan i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do tego zażyczono sobie endywię,z orzechami:)
Było szybko i całkiem smacznie...dla mnie oczywiście na talerzu miejsce na stek zostało:))
Smacznego.
milek4 2016-10-13
Wygląda apetycznie;) Kojarzy mi się coś w stylu a la polskich łazanek;)
Na zdrowie ze smakiem!
sherif 2016-10-13
pewnie dobre ,ale ja ostatnio strasznie mięsny jestem pozdrawiam najserdeczniej.
fantazi 2016-10-14
Wygląda apetycznie :)
Pozdrawiam serdecznie
miłego i pogodnego weekendu życząc :)))