A tu przepis: https://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/12/dojrzewajaca-poledwica-wg-aleex.html
lemag00 2012-06-26
Polecam z czystym sumieniem :) ja już drugą robię z inna mieszanką ziół :) bo ta papryka mężowi nie podpasowała. Tak więc tą zjadłam sama w niecały tydzień. Nawet jej nie wkładałam do lodówki tylko w kuchni sobie wisiała :) Buziaki :*
felunia0 2012-06-26
No dobra ... ale tam w tym rpzepisie jest , że ma wisieć kolo kaloryfera ..a ja nie mam kaloryfera to co ???
lemag00 2012-06-27
ja mam powieszoną na poddaszu. Miejsce ma mieć temperaturę pokojową i być przewiewne, wystarczy :) A w komentarzach sa różne ciekawe wskazówki :) Smacznego :D
felunia0 2012-07-02
dzięki Madziu za pamięc - jutro u nas próba polędwicy suszonej - dzisiaj schnie 4 dzień ..w spiżarce.Trochę była na sloneczku ..
felunia0 2012-07-03
nasza ciut za slona i słodkawa - schab miał 0,9 kg a soli i cukru dałam jak na 1,5 ... następna będzie lepsza
lemag00 2012-07-04
Ja nie liczyłam na ile cukru i soli użyć, po prostu porządnie wytaplałam schabik w cukrze, potem w soli i następnie w przyprawach, tak żeby był dobrze oklejony :) Buziaki