Piernik bez jajek

Piernik bez jajek

1,5 szklanki maki
¾ szklanki cukru
2 lyzki miodu
szklanka mleka
3 lyzki miękkiego masła
2 lyzki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
cukier waniliowy
siekane migdały

Wszystkie suche składniki połączyć. Dodać mleko, masło i miód. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (22/28cm) i obsypać z góry migdałami. Piec 40 minut w temp 175°. Wystudzone ciasto oblać polewa.

reni50

reni50 2010-11-22

apetycznie wygląda...

tenia45

tenia45 2010-11-22

Ale pieknie wyglada....juz czuje ten zapach.....

aloj84

aloj84 2010-11-23

Ładnie wygląda, duży , wyrośnięty. Będę piekła jak znajdę chwilkę ..

rosa12

rosa12 2010-11-24

Apetyczne ciacho. Pozdrawiam

cherney

cherney 2010-11-25

pachnie z monitora :))

dodaj komentarz

kolejne >