mieso mielone (mieszane), 250g
cebula, 1 szt
pieczarki, 4 duze
korniszony średnie, 3 szt
czosnek, 1 ząbek
sos śmietanowo pieczarkowy knorr, 1 opakowanie
olej, 2 łyżki
Cebule pokroic i zeszklic na oleju razem z przecisnietym przez praske czosnkiem. Dodac mieso mielone i dalej podpiekac. W tym czasie obrac pieczarki i pokroic najpierw na pol a potem w paski. Dodac pieczarki do miesa i podlac odrobina wody. Ogorka pokroic tak jak pieczarki, dodac do reszty. Calosc dusic 15 minut pod przykryciem. Sos smietankowo pieczarkowy rozprowadzic z iloscia wody podanej na opakowaniu dodać do garnka z "gyrosem" gotować 2 minuty cały czas mieszając. Podawać z kasza gryczana lub według uznania:) Smacznego:)
dodane na fotoforum: