Jablka z budyniem w ciescie francuskim

Jablka z budyniem w ciescie francuskim

jabłka, 3 średnie
BUDYŃ WANILIOWY, 2 opakowania
mleko, 600ml
cukier, 4-6 łyżek
jaka, 2
ciasto francuskie, 2 opakowania (250g)
cukier puder do posypania,
1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok.
2. Na podanej proporcji mleka ugotować 2 budynie, dodać 2 łyżki cukru.
3. Jajka ubić na puszysta masę z 2 łyżkami cukru, połączyć z jabłkami.
4. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć jedna porcje ciasta francuskiego. Boków nie odcinać tylko zagiąć do góry.
5. Budyń połączyć z masa jabłkowo jajeczna.
6. Wylać na ciasto.
7. Na wierzchu ułożyć druga porcje ciasta. Posmarować roztrzepanym jakiem.
8. Piec w temp 200 stopni przez 30 minut. wierzch powinien być ładnie przypieczony ale nie spalony.

dodane na fotoforum:

trisana

trisana 2009-05-18

Masz bardzo interesującą galerię:)
Zapewne skorzystam z jakichś przeisów:)
pozdrawiam serdecznie i dziekuję:)

dodaj komentarz

kolejne >