twaróg, 1 kg
rama cremfine do ubijania, 1
cukier, 10 lyzek
cukier waniliowy, 2 opakowania
żelatyna 3 łyżki,
biszkopty, 1 paczka
galaretka czerwona, 1
truskawki lub inne owoce, ok. 500g
Ser zemleć. Zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Ubić śmietanę. dodać do sera i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody, przestudzić. Dodać do masy serowej. Na dno tortownicy ułoyć biszkopty. Można je zamoczyć w soku z puszki. Na biszkopty wylać masę serowa i do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować galaretkę. Ja daje tak na 450 ml wody. Na masę serowa ułożyć owoce, zalać tężejąca galaretka. Chłodzić w lodowce minimum 5 -6 godzin. A najlepiej cala noc. Smacznego
dodane na fotoforum:
angelik 2009-03-24
z chęciom skosztuje/
elcia72 2009-03-25
Choć na dworze jest pochmurno,
Słońce skryte za chmurami,
Dnia miłego ja Ci życzę
wraz z pozdrowieniami :)) , smakowicie wygląda ten serniczek :))