Piersi kurczaka 350g
pieczarki 150g
cebula mała
0,5 łyżeczki przyprawy do kurczaka i ziół prowansalskich
4 łyżki oliwy
rama culinesse do gotowania
sol, pieprz do smaku
Piersi pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z przyprawami, polać nią piersi i zostawić na noc w lodowce. Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać cebule i pieczarki pokrojone w plastry. Podlać polowa szklanki wody i dusić aż cala woda odparuje. Na koniec dolać śmietankę i podgotować aż zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić.
dodane na fotoforum:
maxmen 2009-04-05
Dzisiaj wszędzie kurczak górą. ;)))
wiki3 2009-04-06
pycha
alex75 2009-04-06
Uśmiechnij się! Uśmiechnij!
Ot, tak... Na powitanie dnia,
bo uśmiech, nawet malutki,
cudowną moc w sobie ma !!!
Miłego dzionka;)