mięso mielone 500g,
papryka czerwona 1,
papryka zielona 1,
papryka żółta 1,
cebula 1,
serek topiony śmietankowy 1,
bułka tarta,
jajko,
zioła prowansalskie 1 łyżka,
sol, pieprz, papryka słodka,
1. Mięso podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojone w kostkę warzywa. Podlać odrobina wody i dusić aż woda odparuje a warzywa zmiękną. Do farszu dodać zioła prowansalskie, paprykę słodką i serek topiony. Kiedy ser się rozpuści doprawić do smaku sola i pieprzem.
2. Usmażyć naleśniki. Nadziewać je farszem i zwijać jak krokiety. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na zloty kolor. Smacznego
dodane na fotoforum:
cudolik2 2009-05-12
O!W takiej wersji jeszcze nie jadłam,brzmi ciekawie...musze wypróbować.Wyglądają bardzo smacznie;)))