3 Blaty biszkoptowe
Kostka masła
500g milky way lub tańszego odpowiednika
200ml mleka
Śmietana do ubijania 200g
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka żelatyny
Batoniki rozdrobnić nożem. Mleko zagotować, wsypać batoniki. Garnek z mlekiem włożyć do garnka z wrzątkiem i mieszać aż batoniki całkiem się rozpuszcza (ja pomogłam sobie mikserem). Wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać po łyżce dobrze wystudzonej a najlepiej lekko schłodzonej masy. Najlepiej ucierać na najniższych obrotach. Biszkopt przekładać kremem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wody. Dodać do ubitej z cukrem śmietany. Śmietaną ozdabiać tort.
Moja rada: Jeśli masa się zważy co nie powinno się stać dodać 2 plastry zimnego masła i dalej ucierać (mój sprawdzony sposób)
dodane na fotoforum:
graga35 2009-05-29
jaki pyszny torcik mmmmmm....
Pięknego radosnego popołudnia życzę,mocno pozdrawiam
i uśmiech zostawiam :)
anettah 2009-07-10
O tak ta Twoja rada uratowała mi kiedyś moją masę budyniową ..dziękuję ci za to !!pozdrawiam