Ciasto wyszło naprawdę pyszne.
4 jajka,
300g cukru pudru,
cukier waniliowy 1op.,
250g maki przesianej,
200g mielonych orzechow laskowych,
opakowanie proszku do pieczenia,
200ml oleju,
3 łyżki kakao,
szklanka wody mineralnej (może być gazowana),
czekolada milka 150g,
wiórki kokosowe do posypania,
1. Jajka utrzeć z cukrem, zmiksować z maka przesiana z proszkiem, orzechami, olejem i woda. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki maki. Do przygotowanej wcześniej tortownicy o średnicy 26cm nakładać na przemian warstwę ciasta ciemnego i jasnego. Piec ok 1 godziny w temp. 180°
2. Czekoladę roztopić z łyżką mleka w kąpieli wodnej. Polać gotowe ciasto i obsypać wiórkami kokosowymi.
dodane na fotoforum: