Pieczarki smażone:)
pieczarki (możliwie jak najmniejsze), 400-500g
2 jajka,
0,5 szklanki mleka,
5 łyżek maki,
łyżeczka soli,
szczypta pieprzu,
bułka tarta,
olej do smażenia,
Pieczarki dokładnie oczyścić. Z jajek, mleka, maki i przypraw zrobić ciasto naleśnikowe. Pieczarki zanurzać w cieście a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć 2 razy. Smażyć we frytkownicy lub na wysokim oleju na złoto.
dodane na fotoforum:
vesper5 2009-08-30
ślicznie wyglądają... nigdy nie jadłam , muszę wypróbować ....pozdrawiam !!!
anettah 2009-08-31
Jadłam pyszne :wszystkie grzybki tak robię(no prawie wszystkie)smażone w panierce sa pychaaaaaaaaaa!!ale mi smaka zrobiłaś!!