Pieczarki smażone w ciescie i  bulce tartej

Pieczarki smażone w ciescie i bulce tartej

Pieczarki smażone:)

pieczarki (możliwie jak najmniejsze), 400-500g
2 jajka,
0,5 szklanki mleka,
5 łyżek maki,
łyżeczka soli,
szczypta pieprzu,
bułka tarta,
olej do smażenia,

Pieczarki dokładnie oczyścić. Z jajek, mleka, maki i przypraw zrobić ciasto naleśnikowe. Pieczarki zanurzać w cieście a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć 2 razy. Smażyć we frytkownicy lub na wysokim oleju na złoto.

dodane na fotoforum:

vesper5

vesper5 2009-08-30

ślicznie wyglądają... nigdy nie jadłam , muszę wypróbować ....pozdrawiam !!!

anettah

anettah 2009-08-31

Jadłam pyszne :wszystkie grzybki tak robię(no prawie wszystkie)smażone w panierce sa pychaaaaaaaaaa!!ale mi smaka zrobiłaś!!

alusi

alusi 2009-08-31

świetny przepis,godny posmakowania.

wiolusk

wiolusk 2009-09-01

Ale smakowicie wygladaja, pysznosci

irena56

irena56 2009-09-04

Napewno sa pyszne

lanta21

lanta21 2015-12-16

pycha

lanta21

lanta21 2018-05-18

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >