Papryka zielona, żółta i czerwona
cukinia najlepiej 2
pieczarki ok 300g
fasolka szparagowa ok 200g
cebula 2
ser camembert 200g
sos:
mleko 1 szklanka
maka 3 łyżki
woda 100ml
masło 1 łyżka
pietruszka, koperek, szczypiorek,
sol, pieprz
Warzywa i pieczarki pokroić w odpowiednia dla siebie wielkość. Podsmażyć na patelni ok 10 minut, podlać odrobina wody i dusić aż będą na wpół miękkie a woda odparuje. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Masło roztopić z pietruszka, szczypiorkiem i koperkiem dolać mleko. Make wymieszać z woda i wlać do gorącego wywaru, Całość doprawić sola i pieprzem. Ser pokroić w drobna kosteczkę, wymieszać w warzywami, całość zalać przygotowanym sosem i jeszcze raz przemieszać. Piec w temp 200°C termoobieg przez 15-20 minut.
dodane na fotoforum:
izolden 2009-09-04
*»*«*»*«,,DOBRY,,*»*«*»*«*»*«*»*«
*»*«*»*«*»*«*,,WIECZÓR,,»*«*»*»*«
»*«
»*«..»*«..Oby ten wieczór
»*«..przyniósł Ci wiele radości,
»*«..a noc piękne sny.
ginusia 2009-09-04
koniecznie poprosze na priv ten przepisik:))