Pisałam na szybko wiec mogą być błędy.
Biszkopt:
6 jajek
6 lyzek cukru
6 lyzek maki
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
3 lyzki oleju
Skladniki podzielic na 3 i upiec 3 osobne placki. Piec w temp 175° przez ok 20min.
Krem:
400g Smietany kremowki
2 Smietanfixy
5 lyzek cukru pudru
100g czekolady deserowej startej na tarce
Dodatkowo:
2 opakowania galaretki
Jedna galeretke zrobic wczesniej. Druga w trakcie przygotowywania ciasta.
Smietane ubic z cukrem i smietanfixem, dodac polowe czekolady.
Na 2 placki biszkoptowe polozyc wilgotna sciereczke (10 min). Trzeci ulozyc na blaszce i posmarowac kremem. Szytywna galaretke pokroic w kwadratowe paski. Lekko zwilzone placki biszkoptowe posmarowac kremem smietanowym z brzegu ulozyc galaretke i zwinac w rolade (kazdy osobno). Rolady ulozyc po dluzszych bokach blaszki i posmarowac reszta kremu tak zeby biszkopt nie byl widoczny. Na koniec miedzy 2 rolady wlac tezejaca druga galaretke. Wystajace ciasto opruszyc reszta czekolady. Schlodzic minimum 4 godziny. Skladniki na mala prostokatna blaszke 23/28
dodane na fotoforum: