biedroneczki

biedroneczki

Biedroneczki

Amerykanki ozdobione na biedroneczki.

200g masla (miekkiego)
200g cukru krysztalu
2 op. cukru waniliowego
4 jajka
2 budynie śmietankowe (proszek)
500g maki
1 paczuszka proszku do pieczenia
8 łyżek mleka
Dodatkowo:
lukier, farba spożywcza czerwona, polewa czekoladowa

Masło urzec z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka. Make wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia dodać do masy, na końcu wmieszać mleko. Łyżom stołową nakładać masę na blachę do pieczenia (można użyć mniejszych wtedy będzie więcej). Piec 15-20 min w temp 180°

Wystudzone amerykanki posmarować czerwonym lukrem po wypuklej stronie. Czekolada pomalować jak biedronki. (Zamiast czekolady można zrobić lukier z dodatkiem kakao)

dodane na fotoforum:

jeanne

jeanne 2010-02-21

Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanko .. CZY TAK WYŚMIENICIE SMAKUJĄ JAK WYGLĄDAJĄ ?????? !!!!! ..... byłaby to super sprawa ;-))) ... Pozdrawiam serdecznie i zastanawiam się ,czym mnie jeszcze zaskoczysz hi hi hi .....

bunio

bunio 2010-02-22

Ty ciągle zaskakujesz, ale do tego trzeba mieć talent i serce:-))))))))))

dodaj komentarz

kolejne >