przepis stary,ale jak jest sezon truskawkowy to zawsze kusi ...smakiem i wyglądem ;)
upiec biszkopt z 6 jaj
masa truskawkowa:
1/2kg truskawek
2 galaretki truskawkowe
15 dkg cukru
sok z cytryny
truskawki zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny,wlać tężejącą galaretkę wcześniej rozpuszczoną -2galaretki rozpuścić w 1 szkl.wody
masa jogurtowa:
1/2 jogurtu naturalnego
2 galaretki cytrynowe-rozpuścić w 1 szkl.wody
śmietan fix
15dkg cukru
sok z cytryny
1/2 l śmietany 30%
jogurt zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny,ubić śmietanę i dodać do niej śmietan fix,śmietanę połączyć z jogurtem i tężejącą galaretką
masę truskawkową wylać na biszkopt,jak stężeje wylać masę jogurtową
SMACZNEGO
beata55 2010-06-19
udanej soboty bez deszczu;)
steffek 2010-06-19
Takie ciacho u mnie by niedzieli nie dotrzymało:-))
lunio 2010-06-20
pychotka i ładnotka!!!!