oprócz zupy były jeszcze pampuchy z konfiturą z wiśni(z zimowych zapasów)...
pampuchy:
3-4 dkg drożdży rozrobić z 1 łyżeczką cukru,1 łyżką mąki i 2 łyżkami ciepłego mleka
do miseczki wsypać 50dkg mąki ,zrobić dołek i wlać rozczyn,przesypać mąką i odczekać żeby podrósł
dodać 2 jajka
szczyptę soli
1 szkl.ciepłego mleka
wyrobić ciasto,odstawić do wyrośnięcia
garnek z gotującą wodą przykryć czystą ściereczką,obwiązać sznureczkiem,układać w odstępach pampuchy,przykryć np.głęboką
miską,gotować 5-6 min.
jest to porcja na 15 pampuchów
dodane na fotoforum:
beata3 2011-02-17
smacznego
kot54 2011-02-17
ja z sosem ........smacznego .....:))
elza58 2011-02-17
takie pampuchy jadłam z sosem,nawet mi to smakowało.....miłego wieczoru,pozdrawiam....
kris13 2011-02-17
Dobre!...nie pamiętam już kiedy je robiłam.......ja dziś 106 ruskich pierogów i kilkanaście z borówkami (bo zostawało ciasto)