zawsze przy robieniu pączków zostają białka...
(nic nie marnuje się )
ok.9 białek-do tego 2 żółtka
ubić z 1 szkl.cukru na puch,można najpierw białka z cukrem i dodać żółtka+ szczypta soli
1/2 kostki margaryny rozpuścić i wystudzić
do ubitych białek dodać 2 szkl.mąki +2łyżeczki proszku do pieczenia(takie nie bardzo płaskie)ostudzoną margarynę i wymieszać-mikserem,na końcu można dodać garść rodzynek,zapach cytrynowy lub inny ,jaki lubimy...
wylać do foremki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą
włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 st.
piec 45-50 min.(sprawdzić patyczkiem)
Smacznego!
dodane na fotoforum:
kot54 2011-03-03
Wygląda pysznie....ja z samych białek robię keks.....
Dobrej nocy :)
lunio 2011-03-03
A wygląda pięknie i pysznie!
Pozdrawiam i na przepis grzecznie czekam:))
malako 2011-03-03
szkoda że wcześniej nie wiedziałam Lideczko że masz taki przepisik bo miałam białka i chciałam wykorzystać , znalazłam przepis w necie ale babka wyszła smaczna ale ścisła i zakalcowata :))
elza58 2011-03-03
na pewno pyszna ale słodka,na miniaturce myślałam,że to Twój pyszny,chrupiący chlebek....na parę dni dość mam już słodkości...hi.hi....dobrej nocki życzę........
slavoo 2011-03-03
super:)kolorowych snów Lidia:)miłego poranka jutro:):)
beata3 2011-03-04
Życie wielką skrywa w sobie tajemnicę,bywają chwile radości,bywają również i złości,lecz każdego dnia budź się z uśmiechem,niechaj każdy dzień odbija się echem!
slavoo 2011-03-04
Witam i pozdrawiam Cię serdecznie i miło:))))))
http://www.youtube.com/watch?v=EE7CXZ1Lyu4
zabawnego weekendu!!!
wiola20 2011-03-20
bardzo apetyczne wygląda... zawsze miałam problem co zrobić z białek które pozostają po zrobieniu pączków cz faworków... na pewno wypróbuje:)