...w worku foliowym...pyszny ...soczysty...
1,20 schabu bez kości natrzeć peklosolą i zostawić na 24 godz. na drugi dzień zmyć peklosól pod bieżącą wodą
zrobić marynatę lub prościej-kupić Staropolską(jest w każdym markecie)
nasmarować schab,włożyć do woreczka lub
jadnorazówki i dokładnie obwiązać sznurkiem i zostawić na co najmniej 12 godz.
zagotować wystarczającą ilość wody i włożyć schab do wrzątku(w woreczku)
gotować 1 godz.20 min.na wolnym ogniu
ostudzić w tej wodzie...pycha
wiesz co jesz :)
u mnie tym razem marynata własna i sznurek na schabie ...ale to syn pomylił kolejność...i trzeba było dwa razy wiązać:)))
polecam :)))
dodane na fotoforum:
kot54 2011-03-31
wygląda super apetycznie......mniam....
Dobrej nocy :)
beata3 2011-04-01
" PRZYJAŹŃ NIE TYTUŁÓW,
ALE SERCA POTRZEBUJE "
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA:)))
kukura 2011-04-01
Pozdrowionka piątkowe u mnie dziś słonko nie ma szans się przebić...;/ Gęste chmury wędrują po niebie...Ale nie jest zimno +10 ;)
jankewa 2011-04-01
Napewno jest smaczny ,zaraz przyjadę na degustację
Miłego udanego piątku Tobie życzę
Pozdrawiam serdecznie