dżem z zielonych pomidorów:
2 kg zielonych pomidorów pokroić w kostkę
i chwilkę gotować,ok.30 min.
wsypać 2 kg cukru żelującego 1:1 wymieszać i jeszcze gotować 3-4 min na koniec wlać sok wyciśnięty z dwóch cytryn,gorący nakładać do słoiczków,przewracając je do góry dnem
Smacznego!
jak komuś przeszkadzają pestki to po prostu można przetrzeć przez sito ale wtedy to już nie jest dżem tylko mus ...
dodane na fotoforum:
beata3 2011-08-03
miłej spokojnej nocy dobranoc
kris13 2011-08-03
Ja dawniej robiłam ale inaczej(na noc skropione mocno octem) i bez cukru żelującego tylko smażone ze zwykłym;))
stasia8 2011-08-14
To coś nowego jeszcze takiego nigdy nawet nie jadłam a co dopiero o robieniu...muszę koniecznie wypróbować...