3bit...

3bit...

musiałam już ukroić ... :)
9 paczek herbatników
3 budynie czekoladowe ugotować w 0,75 l mleka+2łyżki cukru
kostka margaryny Kasia
0,5 l śmietany 30% ubić bez cukru dodając 2 Śnieżki +2 śmietan-fixy +1łyżka żelatyny wcześniej namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i podgrzać do rozpuszczenia-nie gotować!
2 puszki masy kajmakowej gotowej lub mleko skondensowane słodzone ugotować (w puszce )ok.3 godz.puszki powinny być całkowicie zanurzone w wodzie
ostudzony budyń utrzeć z miękką margaryną
dno blachy wyłożyć herbatnikami,na herbatniki masę kajmakową z jednej puszki,znowu herbatniki,masa budyniowa,herbatniki,masa kajmakowa z drugiej puszki,herbatniki,ubita śmietana
udekorować płatkami deserowej czekolady lub zetrzeć czekoladę...według uznania...
pycha! polecam !
Smacznego!

dodane na fotoforum:

stif56

stif56 2011-10-21

Mam nadzieję ,że dla mnie ukroiłaś :)

beata3

beata3 2011-10-21

http://img521.imageshack.us/img521/1040/buziaczkidlaciebieeeee.gif

kot54

kot54 2011-10-21

Tak czułam że u Ciebie znajdę słodkości....mniam....
Miłego wieczorku życzę i smacznego :))

wolke1

wolke1 2011-10-21

Wygląda super!jak możesz prześlij przepis..... i kawałek ciasta dla MM. Podgląda se z boczku i już mu ślina kapie po brodzie......

wiolusk

wiolusk 2011-10-21

wow az slinka cieknie

szaman1

szaman1 2011-10-21

O matko kochana mniam , mniam , Proszę Cię daj przepis . Pozdrawiam cieplutko :))

malako

malako 2011-10-21

i ja bym nie wytrzymała:))

fuzel

fuzel 2011-10-21

a kawka do tej pychotki.....Buziaczki.

majka54

majka54 2011-10-21

Składniki:



- 7 paczek herbatników ( ja użyłam tych większych petit beurre)

- puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu)

- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

- 0,5 l mleka

- 2 śnieżki lub śmietan fix ( z dodatkiem śnieżki ma lepszy smak)

- 2/3 kostki dobrego masła

- 200 ml śmietanki 30% (dałam 300 ml)

- tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna



Wykonanie:

Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa.
Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszke w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.

Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).

Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.



Ułożenie:

- spód formy obłożyć her...

magdabo

magdabo 2011-10-21

łakomczuszek z Ciebie ... hihi

lila08

lila08 2011-10-21

mój przepis jest trochę inny ...

magdabo

magdabo 2011-10-21

Kilka razy zabierałam się za zrobienie tego ciasta , muszę koniecznie zrobić , a to dlatego , że lubimy kajmak ... a ja zrobiłam wiewióreczkę ... spokojnej nocy !

majka54

majka54 2011-10-21

w sumie efekty smakowe podobne poprostu pyszne ,

krysia0

krysia0 2011-10-22

chyba sie wezmę za niego......
miłego i ciepłego weekendu:)

elza58

elza58 2011-10-22

jakie pyszności,palce lizać.......miło spędzonego sobotniego dnia i słoneczka ,niech świeci przez cały dzionek...pozdrawiam Lidziu....

bronia

bronia 2011-10-22

Pięknego weekendu życzę.:)Pozdrawiam.

hen09

hen09 2011-10-22

dziękuje lidko.Pozdrawiam cieplutko.

ada19

ada19 2011-10-22

Miłej niedzieli życzę

kajtus2

kajtus2 2011-10-22

Jakie pyszne ciasteczko ;););)

kuhosz

kuhosz 2011-10-22

No to trza bedzie Justynie przepis pokazać :D, jak znam życie na pewno to zrobi (a ja zeżrę :D)

jankewa

jankewa 2011-10-22

Mniam- pycha !!! :-))))))

margoll

margoll 2011-10-23

Wygląda wspaniale:)

wkspio

wkspio 2011-10-23

ale słodkości :)

steffek

steffek 2011-10-23

Wygląda cudnie...kto by wytrzymał...:-))

dodaj komentarz

kolejne >