spaghetti ...sos mojej produkcji...
1-2 cebule pokroić w kostkę ,zeszklić na oleju lub maśle klarowanym
1-2 ząbki czosnku drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę dodać do cebuli,chwilę smażyć ,dodać 1 łyżkę oregano + 1 łyżka bazylii,przemieszać...
dodać mięso mielone (na 4 osoby daję 0,5 kg),przesmażyć mieszając,można podlać białym winem wytrawnym ale niekoniecznie -1/2 szkl. dodać 2 słoiczki pomidorów bez skóry ( jak nie mam swoich to kupuję w Lidlu w puszce),1 słoiczek przecieru pomidorowego ,smażyć do odparowania i pożądanej gęstości (przecier mam swój ,więc trochę rzadki jest )doprawić solą i cukrem ,żeby zredukować kwaskowaty posmak lub wg uznania ...dla mnie najlepszy sos na świecie;)))
dodane na fotoforum:
baskadm 2013-01-23
uwielbiam spaghetti :))
Widzę, że u Ciebie dziś na pomidorowo?
U mnie podobnie, bo fasolka po bretońsku :))
anetka 2013-01-23
no wlasnie ja odkad jestem narazie w domku do soboty juz tylko :*( to jem jem i jem :*( serio juz ze MNa zle
lidia23 2013-01-23
lubię makaron ze wszystkim!
re;te Twoje ptaszki to chyba jeszcze nie są takie głodne:)
pozdrawiam!
maria10 2013-01-24
.... ja tez uważam, że to co sama zrobię jest zdecydowanie smaczniejsze niż to co kupisz gotowe..... tu przynajmniej nie ma ulepszaczy, po których tylko żołądek boli..... dzięki za ten przepis:)))))
tebojan 2013-01-24
Re: Lidko. Gorol to u Ślązakow ktoś spoza Śląska. Ja jestem chlopak z nizin. Tych społecznnych też. Pozdrowiam z Wybrzeża.
asenata 2013-01-24
dzięki za odpowiedź,przymierzaliśmy się do nich z zeszłym roku,ale trudno było kupić i zrezygnowaliśmy każdy proponował inne hamburgi zielononóżki,i inne.miłego dnia
szaman1 2013-01-24
Kiedy ta zima się skończy !!!!! Miłego dnia i cieplejszych dni . Pozdrawiam cieplutko :))))Dzisiaj wypróbowałam Twój przepis Jest rewelacyjny , dzięki:))