kotlety z fasoli w płatkach kukurydzianych ...
szklanka suchej fasoli jaś lub innej ,ja miałam czerwoną (swoją)
średnia cebula-w kostkę
2 ząbki czosnku-drobniutko posiekać
jajko
otręby do zagęszczenia (lub jeśli ktoś woli bułka tarta)
sól i pieprz do smaku
majeranek
natka pietruszki
papryka ostra
Fasolę moczymy na noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości z odrobiną soli.
Fasolę,( cebulę i czosnek
-przysmażyć na niewielkiej ilości oleju )mielimy przez maszynkę (można zmiksować), wbijamy jajko, wsypujemy posiekaną natkę, zagęszczamy otrębami i dosmaczamy solą i pieprzem,majerankiem ,papryką. Formujemy kotlety i smażymy na niewielkiej ilości oliwy,moje obtoczone w płatkach kukurydzianych.
Podajemy z surowymi lub gotowanymi warzywami, z surówką lub jak tam lubimy-wedle gustu. Z ziemniaczkami też się sprawdzą, a na zimno na kanapkę.
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
wrobel3 2013-06-18
……..* WITAM SERDECZNIE!!! *
…. .•* .. .•*¯¯*•.
….( ……. .•*,•*¯*×...)….*•.¸_¸.•*.*•.¸_¸.•*
ZA PAMIĘC O MNIE
SERDECZNIE DZIĘKUJE
A W DOWÓD UZNANIA
UŚMIECH OFIARUJE
………..* POZDRAWIAM *
…. .•* .. .•*¯¯*•.WSPANIAŁEGO DNIA ŻYCZĘ
….( ……. .•*,•*¯*×...)….*•.¸_¸.•*.*
danka1 2013-06-18
Witam
Jak dla mnie coś nowego bo tak jeszcze nie robiłam.